SMART Utbildning

För att kunna använda SMART Board fullt ut krävs utbildning och tid att träna. Vi på Netsmart har utarbetat ett utbildningskoncept i flera steg som gör pedagogerna väl förtrogna med hur skolans/förskolans olika digitala verktyg kan användas tillsammans.

SMART Board - lärarens pedagogiska utbildningsverktyg.

SMART Board är den gemensamma ytan där klassen/barngruppen delar upplevelser i form av bilder, texter, filmer och ljud. På SMART Board skapar ni tankekartor, jämför olika lösningar, diskuterar källkritik och analyserar bilder och skeenden. Du som pedagog kan fortsätta att arbeta som du alltid har gjort, med det tillägget att du nu kan visa eleverna allt som finns på din dator uppe på SMART Board. Du styr din dator från SMART Board, du kan skriva och göra noteringar precis som om det vore en vanlig whiteboard och sedan kan du spara alltihop för fortsatt arbete vid senare tillfälle.

Elevdatorer och surfplattor - elevernas arbetsverktyg

Med SMART Board som den gemensamma ytan spelar det ingen roll vilket eller vilka arbetsverktyg eleverna använder sig av. Oavsett om eleverna arbetar med papper och penna, surfplattor eller datorer kan de kommunicera med SMART Board på samma villkor som läraren.

SMART Notebook – lärarens plattform

Mjukvaran SMART Notebook är det som skiljer SMART från andra interaktiva lösningar på marknaden. Det är i SMART Notebook som läraren förbereder, genomför och efterarbetar sina lektioner. Elever får sina läxor och prov i Notebook och elever och föräldrar får information om pedagogiska planeringar, mål, syften och arbetets fortskridande i SMART Notebook.

SMART Notebook är enkel att lära sig och enkel att använda men med oändliga möjligheter.

Läs mer om SMART Certifierad Utbildning HÄR 

Eller kontakta oss för mer information om utbildning på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Senast ändrad 20/11/2015

Netsmart partner till

 


 

Go to top