SEE Marie Horn

Mitt namn är Marie Horn och jag arbetar som IKT-pedagog på Funkaboskolan samt Vasaskolan i Kalmar. Jag är främst riktad mot de yngre åren och har lektioner med flertalet klasser samt leder fortbildning för pedagoger. Jag visar bl.a hur man oavsett ämne kan arbeta på ett språkutvecklande arbetssätt med hjälp av våra interaktiva tavlor.

Den senaste versionen av SMART Notebook har flera roliga, interaktiva funktioner i SMART lab. Min favorit är "Shout it Out" där elever kan integrera sin iPad, chromebook, mobil eller dator med den interaktiva tavlan. Det möjliggör ett roligt arbetssätt för att t.ex. skapa tankekartor eller få återkoppling efter en lektion. SMARTBoarden fångar eleverna så att de blir mer uppmärksamma och motiverade. Fler sinnen och lärstilar stimuleras i undervisningen. Eleverna blir delaktiga när de arbetar med hjälp av tavlans touchfunktion, de lär sig naturligt att våga stå framför andra och visa sina kunskaper. De gillar att använda Notebooks interaktiva övningar och filminspelaren. Mjukvaran skapar motivation hos eleverna och underlättar mitt och mina kollegors för- och efterarbete eftersom det bl.a är lätt att spara filer samt dela med varandra.
2006 var jag pilot på en skola i Södertälje för att testa om SMART Board var något användbart i klassrummet och sedan dess har jag inte kunnat vara utan en. Jag har sedan 2012 förmånen att vara en sk. SMART Exemplary Educator (SEE).

Läs mer

Maries blogginlägg om SMART amp Champ i Madrid 2015
Maries blogginlägg om BETT 2016

Go to top