vår nätverksträff i November för SMART Diplomerade skolor kommer vi att starta upp programmet nedan som Helen berättar sina erfarenheter från;

Jag fick en fantastisk möjlighet i somras att under en vecka i juli delta SMART boards SEE Summit i Canada.
SEE står för ”Smart Exemplary Educator”, och Summit kan man väl ungefär översätta med toppmöte.  Det är en konferens som anordnas varje år SMARTs huvudkontor i Calgary och i år var det första gången som Europa fick den stora äran att delta. Sammanlagt var vi femtio personer från USA, Canada och Europa. Vi var bara sex från Europa, varav jag var en av de utvalda, självklart mycket stolt över att representera Sverige.

Under veckan fick vi förmånen att lyssna till otroligt duktiga föreläsare som delgav oss kreativa lektionsskapartips. Vi fick mängder av sköna ”Tips and Tricks” för att göra lektionerna med SMART board interaktiva och proffsiga. Jag var djupt imponerad av alla duktiga SMART boardanvändare som inget hellre ville än att dela med sig av sina idéer och lektioner! Många av föreläsningarna handlade om hur man planerar och genomför utbildningar, vilket var nyttigt för mig som precis har börjat som utbildare. Vi fick också möjlighet att nosa lite topphemliga SMART nyheter och ge feedback det! Dessutom fick jag chans att föreslå förbättringar av en del saker jag lurat lite , om det inom kort funkar att lägga en bild rullgardinen är det för att jag tjatade till mig det!

 

Jag har fått många nya härliga Smarta kompisar som jag Twittrar med och diskuterar med på Facebook. Vi delar våra lektioner på Smart Exchange, superbra!
Nu ingår jag i en grupp tillsammans med de övriga européerna och vi är i full gång med att planera en SEE-konferens här i Europa nästa sommar.  Riktigt spännande!

Det var en helt fantastisk vecka! Intensiv och lärorik men framför allt otroligt rolig! Inte nog med att dagarna var i världsklass, kvällarna var heller inte dåliga! Vi var med om allt från att dansa linedance till mordmysterier! Veckan avslutades med en utflykt upp till Rocky Mountains, makalöst vackert! Vi blev verkligen bortskämda med god mat, bra hotell och som om det inte vore nog fick vi alla varsin dokumentkamera i present!

Jag är otroligt glad och tacksam över att jag fick möjligheten att åka!

Helén Ahlström

Go to top