SMART SEE Hamburg 2012

Oj, oj, oj, oj, oj

Hur ska vi kunna förmedla allt fantastiskt vi varit med om under EMEA SEE SUMMIT i Hamburg?

EMEA SEE SUMMIT står för Europa-Mellanöstern-Afrika SMART Exemplary Educators och är en konferens för SMARTA lärare som nu arrangerades för första gången i Europa.

Tänk er att befinna er i ett rum med 7 SMARTboards och 33 lärare från ca 20 olika nationer (även USA och Canada var representerade) som alla brinner för att undervisa SMART! Vi är fyllda av inspiration och nya idéer både för vår egen undervisning, men också för aktiviteter med alla SEE-lärare i Sverige och andra intresserade!

Härligt och imponerande att ta del av all kunskap och vilja att dela med sig. Det känns som om mycket nytt är gång, vi har sett exempel SMARTboard i form av flat screens, nya appen för NB (kommer i Appstore under sommaren), widgets (en leksak som kan leka i en större leksak, typ app!) som kommer göra arbetet i NB ännu bättre och förenkla en hel del, helt otroliga exempel vad man kan göra med en SB i klassrummet och allt som finns tillgängligt i form av andra roliga prylar och resurser Internet.

Håll utkik SMART Exchange, ni kommer hitta en hel del där och tänk att besöka de andra ländernas sidor. Vi kan egentligen inte med ord beskriva vad vi har varit med om och vilka erfarenheter vi har gjort, men om ni är intresserade kommer vi gärna ut och försöker berätta och visa lite!

Det här känns som ett startskott för att igång SEE-arbetet i Sverige.

Vad sägs om regelbundna SEE-träffar, en facebookgrupp, studiebesök (Dubai nästa?), BETT-mässan 2013…

Lite tänkvärt från veckan:

Are we making investment in education or technology? Implementing, content…

Changing the way people learn!

Progress is impossible without change! Those who can’t change their minds, can’t change anything.

It's time to rewrite the rules of education. And that time is now!

Technology in education is not the future. It’s now!

Länktips:

http://edcompassblog.smarttech.com/

www.mikestechnologycloset.com

http://www.smarterclassroom.com/

#emeasee2012 (Twitter)

Inte nog med att dagarna var fullspäckade och bra, kvällarna och nätterna var också givande många sätt! Vi har knutit många kontakter världen över och lärt oss mycket om skolan och livet olika platser och kanske till och med uppskatta det vi har hemma!

 

Tack för att vi fick chansen att vara med om detta!
Helén Ahlström, Marie Horn, Lotta Ramqvist & Ingrid Sandin

Go to top