Vi gratulerar årets SMART:aste lärarlag 2013!

SMART Stafetten 2013 är ett återkommande tävlingspris som Lärarnas Riksförbund och Netsmart AB årligen arrangerar tillsammans. Syftet till priset är att öka lärarnas digitala kompetens för de undervisningsverktyg som ofta köps in utan att samtidigt satsa kompetensutveckling.

Genom detta kompetensutvecklingspris vill Lärarnas Riksförbund och Netsmart tillsammans hjälpa till att öka den digitala kompetensen för lärarna samt lära dem hur man kan spara tid genom att börja arbeta digitalt.

Vinnarna i år är;
Pontus Westberg,Lorentz Persson, Bengt Andersson. Alla tre arbetar högstadiet Råsunda skola i Solna, Inriktning mot kultur och idrott.

Motivering är:


”Det vinnande bidraget visar en stark vilja att utveckla sitt lärande och möta den digitala verkligheten, vilket är en stor utmaning både i skola och samhälle.”

Allt fler satsar digitala verktyg i skolan – Jag gläds å dessa lärares vägnar. Jag har själv gått den utbildning de ska och kan intyga att den digitala kompetensen ökar. Vi ser att allt fler skolor i Sverige satsar IT och digitala verktyg i skolan, som SMART Board, datorer och läsplattor. Vi vill genom detta pris uppmuntra lärarna i de pedagogiska frågorna kring IT och hur dessa digitala verktyg kan förenkla och förbättra undervisningen, säger Bo Jansson, ordförande för Lärarnas Riksförbund.

Lärarna kan använda ett digitalt undervisningsverktyg där de tillsammans med eleverna kan ha en gemensam interaktiv genomgång och därefter kan de dela med sig av lektionen till eleverna som sedan kan jobba vidare egen hand t ex sina datorer, säger Bo Jansson.

Gäller att också satsa fortbildningÖver 15 000 klassrum i Sverige har SMART Board idag. Kompetensen kring hur man använder den interaktiva tavlans fulla potential ser väldigt olika ut skolorna runtom i landet. Vi ser att många satsar hårdvara, dvs tavlan, men inte utbildning, säger Alexandra Blomberg, affärsutvecklingschef Netsmart.

Därför är vi mycket glada över att arrangera detta pris tillsammans med Lärarnas Riksförbund, fokus under denna kompetensutvecklingsresa ligger pedagogiska frågor och lärarna får lära sig hur de kan skapa interaktivt innehåll för sin undervisning, dela med sig av lektioner till andra lärare, och därmed kunna spara tid, säger Alexandra Blomberg.

För upplysningar:
Zoran Alagic, presschef Lärarnas Riksförbund, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 070-262 27 00.

Lärarnas Riksförbund är det akademiska förbundet som enbart organiserar behöriga lärare och studie- och yrkesvägledare. Med snart 90 000 medlemmar är vi ett av de största förbunden inom Saco.

Go to top