Tre finalister till Guldäpplet utsedda samt vinnare av Guldäpplejuryns särskilda pris

Med drygt hundra nominerade lärare från hela landet har juryn för lärarpriset Guldäpplet nu utsett tre finalister till Guldäpplet 2014 och en vinnare av juryns särskilda pris. Priserna utdelas på Skolforum den 27 oktober av Eva-Lis Sirén, ordförande i Lärarförbundet och Bo Jansson, ordförande i Lärarnas Riksförbund.

Finalisterna är:

Jacob Möllstam

Lärare på Jonsereds skola, Partille kommun

Karin Nygårds

Lärare på Sjöstadsskolan, Stockholms kommun

Ulrika Jonson

Specialpedagog på Vallaskolan, Södertälje kommun

Vinnare av Guldäpplejuryn särskilda pris:

Juryn för Guldäpplet har också utsett en vinnare av Guldäpplejuryns särskilda pris. Ett pris som juryn kan tilldela ”en eller flera personer som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av IT och medier”.

Ylva Pettersson

Lärare på Katedralskolan, Skara kommun och styrelsemedlem Wikimedia Sverige

Läs om finalisterna på Skolvärlden.se
Läs mer om Guldäpplet och finalisterna

Guldäpplet lyfter fram lärare som utvecklar skolan med it, deras arbete och inspiration, och bidrar till spridning via lokala och nationella arenor. Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Tieto Sweden Healthcare and Welfare AB, Netsmart AB, Gleerups Utbildning AB samt Stiftelsen DIU, grundare och koordinator. I juryn ingår företrädare för samtliga partners.


 


 

Go to top