Vad tycker eleverna? Läs elevernas egen betraktelse av SETT 2015

SMART Exemplary Educator Emelie Allen-Ross tog med fyra av sina elever till SETT 2015. Här är deras utvärdering av dagen:

Milou Karlsson, Emelie Allen-Ross, Sander Lindström, Felicia Riseld och William Norén från Kvisthamraskolan, Norrtälje

Det bästa med att vara på mässan var att man fick testa på massa nya grejer. Man fick också lära sig om olika, program, företag och IT-grejer. En annan sak var att alla som var vid Smartbåset var jättesnälla, roliga, hade sjukt rolig humor, gav oss beröm och var allmänt sköna helt enkelt. Vi träffade många människor som förklarade hur saker fungerar och vad man ska använda dem till. 

Vi fick också själva öva på att förklara för andra hur t.ex. Smartboard fungerar och hur man använder sig av de olika verktygen på smartboards. Det som var roligt också var hur imponerad vissa åskådare var, över hur mycket vi visste om Smart, vi elever då alltså. Det var kul att lära andra människor nya saker och visa hur många möjligheter det finns på Smartprodukter. Det var också kul att prova nya Smartprodukter som Smarttable och Smartkapp.

De flesta försäljarna var väldigt inbjudande, trevliga att prata med och lät en testa deras saker som dem visade upp. Vi upptäckte nya program och liknande som skulle kunna passa bra på skolan till både redovisningar och andra arbeten. Ett exempel är ett animerings program som vi tror att vi kommer kunna använda till redovisningar och arbeten istället för t.ex. PowerPoint. Med det animeringsprogrammet kunde man göra egna animerade figurer och filmer och sedan lägga in text. Så själva karaktärerna pratar istället för en själv. Det här programmet kan vara bra speciellt för dem som tycker det är jobbigt att redovisa inför större grupper. Och vi alla fick lära oss mycket och vi tror att vi aldrig skulle lärt oss dem sakerna om vi inte fått åka med till mässan. Vi tränade på att programmera och använda olika verktyg. Vi lärde oss också några nya begrepp.

Vi har alltså tränat mycket på kommunikativ och begreppslig förmåga. Eftersom att det vi gjorde i stort sett hela tiden var att prata med andra människor. Vi upptäckte nya program och liknande som skulle kunna passa bra på skolan till både redovisningar och andra arbeten.

Vi skulle absolut tipsa andra att åka dit, både vuxna, lärare och elever. Eftersom att det är både lärorikt och jätteroligt! Om du är IT- intresserad så är sådana här mässor verkligen något för dig.
Av: William Norén, Felicia Riseld, Sander Lindström och Milou Karlsson, elever vid Kvisthamraskolan i Norrtälje

Go to top