SEE Marie Horn SMART amp Champ i Madrid juni 2015


Under våra två dagar tillsammans höll vi till på en stor skola som heter Santamarca, en del av skolan var faktiskt en storslagen kyrka. Det var en något märklig känsla att gå genom korridorer och betrakta klassrummens svarta krittavlor medan vi satt i ett närliggande rum och ägnade oss att ge feedback för en avancerad mjukvara till Tim Toyoshima, VP of Software Development. SMARTamp är kopplat till skolans Google domän och är enligt mig betydligt roligare att arbeta med jämfört med Google drive etc. Tänk dig en oändlig arbetsyta dit läraren bjuder in elever att delge sina kunskaper samt att samarbeta. Som lärare skapar du en struktur med hjälp av mallar och ger elever möjlighet att upptäcka tillsammans.

Foto: SEE Jabbar Ziadi

Samtliga SEEs visade sina arbetsytor och vi delade med oss av våra erfarenheter. Ett exempel jag gav var hur man kan bädda in elevers egna Notebookfiler samt Youtube-klipp i arbetsytan och hur de kan använda dessa som hjälp för att tillsammans återberätta en saga genom både text och bild. Jag visade också hur man kan använda SMARTamp för samarbete mellan kollegor och skolledning.

Vi fick även lyssna till och se några exempel på globala samarbeten mellan skolor i Europa. Ett bra sätt att bygga upp sociala färdigheter, förtroende, vänskap, empati och mångfald. Till hösten ser jag fram emot att samarbeta med Stella McCarthy och hennes klass i England.

Kvällstid åt vi god spansk mat, fick en QR-guidad rundtur, spelade ”teater” på Plaza Major, besökte saluhall, Santiago Bernabeu etc. Ett minne för livet!

Får du chansen så prova gärna SMARTamp och framför allt sök till SEE-programmet i Sverige.
Länktips!

https://youtu.be/tdY-UcCqPig

Mvh/ Marie Horn
         Karl-Oskarskolan, Kalmar

Se Maries film om SMART amp nedan. I mitten berättar Marie på svaneska om SMART amp och vi får även möta några avMaries elever från Karl-Oskarskolan i Kalmar och höra vad de tycker om SMART amp.

Läs mer om SMART Exemplary Educator Marie Horn.

Media

Go to top