SEE Lotta Ramqvist på SMART SEE Summit 2015 Calgary

Wow! Jag har nyss upplevt en helt otrolig vecka i Calgary, Kanada. Tänk att få möta 77 andra personer som också använder SMARTs produkter och som är drivande i den digitala utvecklingen. Samtalsämnena tog aldrig slut. Vi delade med oss av våra erfarenheter och hade många intressanta diskussioner.

Vi kom från 22 olika länder från hela världen. Några hade rest riktigt långt som t.ex. från Australien eller Ryssland. Från Sverige var det bara jag, men från Norden var vi 6 stycken. Vi jämförde länder, lärde oss ord på olika språk och tränade vår engelska.


På välkomstmiddagen fick vi höra på Mark Prensky.
Här kan du läsa vad han berättade om i sin föreläsning:

http://edblog.smarttech.com/2015/07/success-in-education-marc-prensky-and-the-future/

Under veckan som kom fick vi ta del av flera spännande saker. Vi besökte SMART:s högkvarter för att få en guidad visning och vi fick delta i ett hackathon där SMARTs utvecklare träffade oss i grupper. Då fick vi tala om vad vi gillade med SMART:s produkter, vilka problem vi upplevde och vad vi önskade för nyheter.

Flera av cheferna på SMART deltog under veckan. De höll presentationer, svarade på våra frågor och vi kände att de verkligen ville höra våra historier och våra åsikter. Jag har aldrig tidigare blivit så hyllad som lärare. De fick oss att känna oss otroligt viktiga och duktiga och professionella. De behöver oss!


Flera av oss SEE's hade också presentationer där de visade saker de arbetade med i klassrummet. Dessa presentationer var helt fantastiska och vi lärde oss mycket från varandra.

Innan jag åkte till denna konferens var jag lite nervös över att vi skulle använda SMART amp, vilket är ett program jag inte har tillgång till. En av finländarna Jörgen Holmberg bjöd in mig till en workshop online innan vi skulle åka så jag fick tillfälle att testa SMART amp. Tack så mycket Jörgen! När vi sedan under konferensen jobbade med SMART amp fick jag ett tillfälligt användarnamn av SMART. SMART amp är en oändligt stor samarbetsyta som verkligen gjorde arbetet för lärare enkelt. Nu är jag taggad och vill börja använda det på min skola!

Läs mer om SMART amp här:

http://education.smarttech.com/en/products/smart-amp

Under veckan pratade vi mycket om att SMART inte bara levererar SMARTboards utan att företaget handlar om så pass mycket mer. De satsar på utbildning och vill att deras produkter ska hjälpa elever att lära sig. De funderar på hur barn lär sig och på vad lärare behöver för att utföra sitt uppdrag. Vi diskuterade begreppet "Natural learning". Läs mer här:

http://edblog.smarttech.com/2015/07/what-is-natural-learning/

Vid några tillfällen sände vi live från konferensen. Om ni är intresserade så finns filmerna sparade.

https://m.youtube.com/user/smarted2ed

Det finns även några filmer från konferensen som några SEE:s har gjort.

https://m.youtube.com/watch?v=HagfySUWZOM&feature=share

https://m.youtube.com/watch?sns=fb&v=G3nBJFcTWnE

I Notebook kommer SMART att satsa på LAB (Lesson activity builder), till den behövs Notebook 15.


Sist men inte minst vill jag säga till alla er lärare som jobbar med SMARTs produkter i era klassrum - sök till SEE-programmet då har du chans att träffa andra som också jobbar som dig!


Hälsningar från Lotta Ramqvist (IT pedagog på Birgittaskolan och SEE Sverige)

Go to top