Del 2 - Det globala projektet - SEE Lotta Ramqvist om SMART amp och ett samarbete mellan sex skolor i fem länder

Jag, två lärare och en klass på min skola deltar i ett projekt som jag tidigare har skrivit om i denna blogg. Vi är fem länder (Sverige, Tyskland, Finland, USA och Sydafrika) som använder SMART´s programvaror för att samarbetas och lära oss om varandra. 

SMARTamp

Just nu jobbar vi ivrigt med att få allt att fungera med SMART amp. SMART amp är som jättestora online papper som man delar ut till sina elever. När jag för första gången användande amp i klassen blev en av mina elever så betagen att hon hoppade upp och ner på sin plats och pekade på kompisen och på SMART Boarden. Hon insåg att hon kunde se det kompisen ritade i SMART amp både på SMART Boarden och på sin egen dator eftersom alla delade papper. När jag bekräftade att det var kompisens teckning hon såg satte hon sig ner och började titta runt på vad kompisarna gjorde. Det dröjde en bra stund innan hon själv kunde släppa detta och börja fokusera på sin egen uppgift. Nu har vi jobbat i amp flera gånger så eleverna börjar vänja sig vid hur det fungerar. Det har varit lite svårt att få våra länder att jobba i samma dokument. Det blir lätt kopior av arbetsytan, men vi löser det så småningom när vi har blivit lite mer vana att hantera SMART amp. 

Nästa stora händelse blir innan lucia då projektets maskot kommer med posten från en av klasserna i USA. Vår maskot, SMARTee, är ett mjukisdjur i form av en bäver. Han ska få vara med och fira lucia! http://smartee.moobis.se

Lotta Ramqvist är en SMART Exemplary Educator, SEE och hon arbetar på Birgittaskolan i Örebro, en specialskola för döva och hörselskadade barn. Skolan tillhör SPSM, specialpedagogiska skolmyndigheten.

Läs mer om det globala projektet HÄR

Go to top