Login

SMART Coach Nina Lundell delar sin kunskap om SMART Board

Hej!
Jag heter Nina Lundell och jobbar med IKT-utveckling på tre särskolor i Helsingborg. Vi har grundsär men även inriktning träningsskola. Vi har förskola upp till gymnasium.

Jag har jobbat som elevassistent i många år men har länge haft andra uppdrag i mitt arbete inom IKT. Jag har jobbat mycket med flexiboard som är ett alternativt styrsätt till dator, ipad och på senare tid även med SMART Board. Jag jobbar sedan februari 2014 enbart med IKT-utveckling på våra skolor.

Jag gör material till våra elever, jag håller utbildning för personal och försöker hela tiden vara steget före. Jag har själv utbildat mig till Smart coach för att kunna så mycket som möjligt om smartboarden. Jag vill att personalen lär sig använda den och ser de fantastiska möjligheter som finns och enkelheten. Tänk att ha ett galleri fullt med mallar, bilder, ljud och lektioner. Detta måste vi använda. Sedan finns det massor med lektioner på Smartklubben att använda som dem är eller att lätt anpassa till sina egna elever. Jag försöker dela med mig av mina lektioner och har även gjort en manual till hur man skapar mina exempel som jag visar. Då har ni möjlighet att göra om det så det passar era elever. Mitt tips är VÅGA , lek utbilda varandra. Hämta något färdigt först om ni är osäkra på att göra något eget. Många efterlyser tid, då har ni kommit rätt då det finns så många färdiga lektioner att välja på.

Läs mer på Nina Lundells blogg "IT i särskolan" och ta del av Ninas lathund "Skapa med SMART Board"

Go to top