Mona Coldenberg

Mona Coldenberg

Gruppgenerator för klassindelning eller om du vill ha ord eller namn i alfabetisk ordning. Spara in i "mitt innehåll" så har du den nära till hands vid varje nytt tillfälle.

En uppdaterad fil med alla nya sedlar, mynt som gäller från och med 1 juli 2017 och även fakta om personerna på våra nya sedlar.

Se också i filen hur du kan spara ner alla sedlar och mynt till mappen "Mitt innehåll" i Notebook så att du har dem lättillgängliga vid alla typer av övningar där mynt och sedlar kan nyttjas.

 

Träna Världsdelarna med hjälp av ny funktion i Notebook 15.2,  Pop-up etiketter.

Lägg in valfri bild, markera olika delar av bilden, går även bra att lägga till kommentarer, undertexter till rubriken. Ett kryss syns då på etiketten.

Här hittar du bilder på de nya sedlar och mynt som kommer lanseras i Sverige under hösten 2015.

Spara in bilderna i "Mitt innehåll"  under Gallerifliken så har du dem tillgängliga när du behöver.

Gör oändlig kloning av sedlar och mynt när du arbetar med dem i ex matematiken så kan du få ut så många sedlar du önskar räkna med från ett och samma objekt.

Fyll på tankekartan med nya fakta. Skriv fakta eller ta in bild, ringa in så hamnar de i en ruta automatisk - dra sedan till rätt person.

För att göra fler tankekartor, nyttja Concept Mapping som du hittar i Notebook 15, under pusselbiten uppe i verktygsfältetl.

 

 

I denna fil arbetar du med valet 2014. Vilka är våra Riksdagspartier, partier, partiledare partisymboler.

På första sidan är bilder, texter och symboler låsta - det blir som ett facit.

Sidan två är alla texter och bilder flyttbara så där kan du flytta om och sortera/gruppera som du önskar.

Sedan ligger ett antal interaktiva övningar där partiernas olika symboler, ledarnamn mm. kan tränas.

Lesson Activity Toolkit övningar. Du ser vad de heter och ett exempel på hur de kan användas. 

Lär dig om OS - Varför ser flaggan ut som den gör? När började den användas? Sommar och vinter OS - vilka idrotter ingår?  Länk till tipsrunda med OS-frågor.

Fyll sedan på Notebookfilen med eget material kring temat - du kan direkt redigera, läggat till och ta bort,  i filen du tankat ner,

En övning om Sveriges grundlagar. Har använt mig av Question flipper i galleriet. Samt länkat till Riskdagens hemsida för mer fakta om grundlagarna där jag även infogat text till Notebook.

kort repetition av arean hos rektangel, triangel och cirkel. sedan är tanken att eleverna  får fundera på strategi för en areaberäkning för en figur. efter gemensam diskussion får eleverna måttangivelser.

Sida 1 av 2

Netsmart partner till

Bygga skola

Guldäpplet


 

Event och mässor

 

 

 

Logo_nordiska_skolledarkongressen_2016_150.jpg

 

 

 

Go to top