Izabelle Norgren

Izabelle Norgren

Träna begreppen med supersorteraren

Så här startar vi vår dag i år 2, sedan är detta stöd under lektionen

Jag vill bara inspirera till hur ni kan använda flipkorten. Snabb koll på om de kan begreppen i veckans kapitel. Roligt sätt att befästa kunskapen utan krångel.

Jag har utgått från en power point och en lektionsidé på Lektion.se och vävt ihop det med mitt eget. Ett arbete vi gjorde med elever i år 4 och deras fadderbarn i år 1. Genomgång av lekar/ leksaker från förr och lekar/ leksaker nu som sedan följs av skrivuppgift. Lätt att anpassa efter ålder.

Med detta kan man arbeta bort inom forskning, skrivning och redovisning. De får även träna på att stå inför grupp och berätta om sin egen favoritleksak.

Morgonkalender, delar kommer från en tidigare utlagd fil av någon annan och andra delar har jag lagt till. Använt mycket både i 1an och nu i 2an. Vissa sidor byter jag ut beroende på vad som är aktuellt i matten och svenskan just nu.

Julkalender som elever i år 2 har gjort. Jag har placerat ut deras uppgifter så de inte vet vilken lucka de finns bakom. En del pyssel, en del kluringar och även någon lucka med adventsverser samt fakta om nobeldagen.

Tror man kalla detta pre algebra. Vi jobbar med matte boken Eldorado och mycket handlar om att läsa, tänka och förstå. Här jobbar vi med vad symbolen står först. Till en början får en hand symbolisera vad som döljer sig sedan går vi över till ett X. Till sist till bilder.

Jag har gjort en ny "Så ska det låta" lektion. På sidan som ser helt blå ut ska man sudda fram en artist.

Bra att ha som intro till påsk. Tankekarta med länk på påskhare och rubrik. Övning och faktatext.

Sida 1 av 2
Go to top